Who is Lou?

Ik ben ‘per (on)geluk’ schrijver & illustrator, een ‘onopzettelijke’ entrepreneur en een ‘onbedoelde’ onderwijzer. Dat is zo ontstaan, nadat ik ‘onverwacht’ moeder werd. En ‘onvoorzien’ oma. En daar lag alles in besloten. 

Het ‘onverwachte’ moederschap, heeft me een ‘onbedoelde’ onderwijzer gemaakt. Dat was helemaal niet mijn plan, maar ik vond opvoeden zó geweldig dat onderwijs ‘ineens’ een enorm talent bleek. 

Het ‘onverwachte’ moederschap heeft me ook per (on)geluk schrijver en illustrator gemaakt. Ik vond het moederschap zó geweldig dat ik erover ben gaan tekenen en schrijven in mijn eigen journal, voor mezelf en mijn gezin. En dát heeft geleid tot een uitgever die geïnteresseerd was in zowel het leven dat ik leefde met mijn kinderen als in de vorm waarin ik dat leven vastlegde. Zo zijn mijn boeken Groots en Meeslepend Leven; een ode aan dagelijkse sleur en Less is Luxe; licht en avontuurlijk leven ontstaan. 

Het ‘onvoorziene’ omaschap heeft geleid tot het boek Moedige Moeders en Dappere Dochters, de geboorte van een tienermoeder dat ik samen met mijn dochter Jipp Heldoorn schreef. 

Mijn boeken hebben van mij een ‘onopzettelijke’ entrepreneur gemaakt, omdat er zoveel vragen kwamen over zowel de inhoud als de vorm van mijn boeken. Door al die vragen ben ik cursussen gaan geven waarin ik illustreerde hoe je zelf artjournals kunt maken en zelf groots en meeslepend kunt leven. 

Mijn totaal ‘ongeplande’ en ‘onverwachte’ zes weken lange, dagelijkse bestraling heeft geleid tot het maken van instructievideo’s. Zo kon ik veel sneller en makkelijker mijn lessen maken, en zo ontstonden de e-courses. Bovendien heeft de bestraling, die samenviel met de dood van mijn beste vriendin, ons onze woonboot opgeleverd. Want tja, wanneer ga je dan wél je dromen waarmaken?! 

In de tussentijd raakte ik bekend met de Wet van Aantrekking en zag ik dat al die ‘toevalligheden’ en ‘onverwachte’ gebeurtenissen helemaal niet zo toevallig zijn. Mijn leven kon zich zo mooi ontvouwen, omdat ik steeds mijn JOY volgde, wát er ook op mijn pad kwam. Ik zocht steeds naar de mogelijkheden in de (ogenschijnlijke) onmogelijkheden. ‘JA’ zeggen tegen het leven zoals het komt bleek allemaal grootse dingen voor me in petto te hebben! ‘JA’ zeggen tegen álle dingen, dus ook tegen de ziekte en de dood.

Ik ging me meer en meer verdiepen in de Wet van Aantrekking. Als het per ongeluk kan, dan kan het ook per geluk. Als je de wet goed begrijpt en toepast, dan kun je er ook opzettelijk mee creëren.

Dus wilde ik er álles over weten. Ik volgde cursussen, las boek, na boek, na boek en dook de kwantumfysica in om het allemaal nog beter te begrijpen en te leren. Alleen... Ik bleef maar leren en vergat het te léven. Ik begreep het op verstandelijk niveau, terwijl de aantrekking zit in het vóelen en je er intentionele focus voor nodig hebt. Met het blijven leren en investeren ging ik álle kanten op.

Het wierp wel zijn vruchten af, maar ik miste de onverwachte, ongeplande, toevallige wonderen van daarvoor. Het werd allemaal een beetje voorspelbaar. Ik was mijn verstand gaan volgen in plaats van mijn hart. Ik was zélf gaan bedenken wat de volgende stap was. Maar al die ‘toevalligheden’ van daarvoor had ik simpelweg niet zelf kunnen bedenken! 

Ik besloot dat ik een experiment wilde doen. Ik trok de stekker uit mijn business en sociale mediakanalen om vervolgens een jaar lang mijn JOY en mijn vrijheid te volgen en te zien wat er op mijn pad zou komen. Ik noemde het mijn ‘Joyride to Freedom-Experiment’. Ik besloot niets meer te lezen, maar alles wat ik had geleerd te léven. En het resultaat was zó verbluffend...! Ik móest nu wel op het universum vertrouwen, want ik had geen inkomsten en geen zekerheid meer. Maar ik bleek een dikke, vette bankrekening bij de Universe Express Bank te hebben. Voor álles wat ik nodig had, kwam op miraculeuze wijze ineens geld ter beschikking of het werd me zomaar geschonken. Overal waar ik kwam, kreeg ik upgrades en aanbiedingen. Ik kwam ‘toevallig’ in contact met grote internationale transformational teachers met wie ik ineens in Zoom-sessies belandde. Ik zat een week met twee Amerikaanse bestsellers van de New York Times in een huis en dronk koffie met Byron Katie. Ik heb een jaar rondgelopen met mijn mond wijd open van verbazing en verwondering. Ik heb de wereld over gereisd, en geweldige ervaringen gehad, allemaal gesponsord door het universum. Wow, wow, wow! Ik zag al die dingen die je niet ziet, als je zelf zo druk bezig bent om het te ‘gaan maken’. Waarom wéét niet iedereen dit?! Waarom leren we dit onze kinderen niet op school?! 

Vlak voor het einde van mijn experiment kreeg ik een eureka, een ingeving, een AHA! 

Ik zag dat ik niet de enige was die maar blijft leren en lezen en het vervolgens niet werkelijk toepast. We hoppen van boek naar boek, maar we lezen niet alles uit en we léven het niet. 

Wat nou… als ik een klein boekje zou maken waarin je tijdens het lezen transformeert? 

Wat nou… als ik een boekje zou maken waarin je jezelf en jouw goede leven letterlijk kunt vormgeven? 

Wat nou… als ik een boekje zou maken met hapklare, dagelijkse experimenten, waardoor je de Wet van Aantrekking zélf kunt ervaren? Waardoor je het eindelijk gaat léven en je connecties leert zien die voor het oprapen liggen, als je er maar oog voor hebt. Waardoor je een werkelijke verbluffende ervaring kunt hebben, waardoor het universum er voor je ‘doorheen’ kan.

En zo ontstond het idee voor de In the Pocket-boekjes. In the Pocket staat voor het ‘op zak hebben’. Je hébt het. Het is gelukt! Dát gevoel creëert een geweldig punt van aantrekking. Het maakt dat je je zorgeloos voelt, want je hebt het tenslotte al, eerst op gevoelsniveau, en dát zorgt ervoor dat het realiteit wordt. 

Daarnaast is het idee voor het In the Pocket-project ontstaan door mijn oudste kleindochter Liv. Zij stopt haar jas- en broekzakken van kleins af aan letterlijk vol met allerlei dingen die ze tegenkomt op een dag. Schelpjes, stukjes touw of lint, steentjes, flesdoppen, glitters en glimmers, een stukje gum, een knoopje, een ditje en een datje. Als ik haar zakken leeg om haar broek te wassen, sta ik eerst een tijdje met die spulletjes in mijn handen. Ze ontroeren me zo; al deze doodgewone dingetjes die de moeite waard zijn om op te rapen en te bewaren. Het zijn stuk voor stuk dingetjes die haar beroeren, en dat beroert mij. Toen haar broertje Wolf en zusje Sev volgden, bleken ze hetzelfde te doen. Het is blijkbaar iets wat we als kind doen. We snapten het allemaal al. Totdat we het niet goed genoeg meer vonden en we onze zakken alleen nog wilden vullen met geld en we uitsluitend de dingen die ons succes opleveren nog de moeite van het oprapen waard vinden. Maar niets blijkt minder waar(d)!

En dit is waar het universum me tot dusver heeft gebracht. Het eerste boekje Pockets vól met JOY, een 28-daags experiment met de Wet van Aantrekking staat op het punt om gedrukt te worden. Het is het boek waarin alles wat ik tot nu toe heb gedaan samenkomt. Als schrijver, als illustrator, als onderwijzer en als entrepreneur. Het is een fantastische mix geworden tussen woord en beeld, audio en video. Een geweldige samenwerking tussen offline én online. Direct vanaf het papier. Zonder afleiding en zonder de ruis van het online zijn. Gewoon in je éigen pocket. Revolutionair gewoon. En het brengt mijzelf zóveel JOY! 

Het leven is weer verrassend, verbluffend en avontuurlijk. Ik sta zelf weer versteld van de oneindige mogelijkheden die het universum voor me in petto heeft. Ik verheug me erop om te zien waar dit heen gaat. Ik verheug me erop om jou te laten zien waar het heen kan gaan. 

Onze enige échte job is JOY. De rest is aan het universum. En boy, oh boy, oh boy, de JOY!